De geschiedenis van Voetbaltechniekschool Het Verschil

De grondleggers van Voetbaltechniekschool Het Verschil zijn Henk Alssema en Deni van Dalsem. In het seizoen 2010-2011 startten zij met Hunsingo Techniek Training. Een interne voetbalschool bij voetbalvereniging Hunsingo met als doel, het verbeteren van de basistechniek van jeugdspelers. Wij wilden dat kinderen van H.T.T. zich onderscheiden in techniek van medespelers en tegenstanders van hetzelfde niveau. Elke vrijdagavond was er een techniektraining onder leiding van Henk Alssema en Déni van Dalsem. Naast hen waren ook Stijn Bisschop, Sven Smit, Theo Medema, Koen Teeuwisse en Egbert Darwinkel techniektrainers waarbij de laatste twee zich over de keepers ontfermden.

Door het succes van het eerste seizoen, konden wij onszelf snel doorontwikkelen. Er was binnen het dorp veel vraag naar een specifieke voetbaltechniektraining en daarom besloten wij ons op Winsum te richtten. Hierbij hebben wij voorafgaand aan het seizoen 2011-2012 onze naam veranderd in Voetbalschool Winsum “Het Verschil”. Zo was het duidelijk dat wij ons gingen richtten op het hele dorp Winsum en niet alleen Hunsingo-leden. Zo konden wij ons richtten op een grotere groep voetballers.

Op 24 augustus 2012 voorafgaand aan het seizoen 2012-2013 tekenden wij, Henk Alssema, Déni van Dalsem en Stijn Bisschop, een contract voor een VOF met als naam Voetbalschool “Het Verschil”. Zij besloten om als drie vennoten werden deze uitdaging aan te gaan. In dit seizoen hebben wij door het geven van clinics, het opstarten van een zaal-techniekcursus ons netwerk vergroot en de basis gelegd voor het seizoen 2013-2014.

In het seizoen 2013-2014 hebben wij naast de interne voetbalschool bij SJO Winsum ook een interne voetbalschool opgestart bij VV Zuidhorn. Doordat wij veel activiteiten gingen aanbieden buiten het dorp Winsum veranderden wij onze naam in Voetbaltechniekschool Het Verschil. Ook kregen wij met VV Urum er een locatie bij. Winsum gingen naar de zondagochtend en VV Ulrum naar de vrijdagavond.

Het seizoen 2014-2015 met een extra locatie op de vrijdagavond, namelijk bij VV Zuidhorn. Zo hadden wij twee locaties op de vrijdagavond en een op zondagochtend. De interne voetbalscholen bij Winsum en Zuidhorn gingen verder en daarnaast werd er in Sauwerd bij VV Sios gestart met Walking Football. Door Walking Football aan te bieden krijgen oud-voetballers/-voetbalsters die wegens fysieke beperkingen niet meer kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal weer de kans om een balletje te trappen. Naast oud-voetballers en voetbalsters waren ook 60-plussers die nooit aan voetbal hebben gedaan zijn van harte welkom.

Met VV Aduard krijgen wij er in het seizoen 2015-2016 en voetbalclub bij om een interne voetbalschool op te starten. Verder kwam er met Oldehove een locatie voor de zaal-techniekcursus bij. Zo hadden wij in dit seizoen 3 locaties voor op het veld en ook in de zaal. Ook werd er aan trainers van VVSV’09 Train de trainer avonden aangeboden. Met de overige locaties en activiteiten gingen wij door. Hierdoor kwam er meer continuïteit voor ons als Voetbaltechniekschool Het Verschil.

Voorafgaand aan het seizoen 2016-2017 werd er voor het eerst een Zomerkamp georganiseerd. Bij camping Marenland konden kinderen een week lang sporten en allerlei andere activiteiten doen. In dit seizoen kregen wij met VVSV’09 een vierde vereniging waar wij een interne voetbalschool opstartten. Verder gaven wij clinics bij diverse verenigingen waaronder VV Grijpskerk en was er in dit seizoen een eerste aanvraag voor een kinderfeestje.

Het seizoen 2017-2018 is misschien wel kenmerkend voor onze snelle groei. Wij kregen in dit seizoen namelijk op drie locaties er een interne voetbalschool bij. Met de locaties VV Grijpskerk, VV Zwaagwesteinde en FC Grootegast hadden wij ineens 7 verenigingen waar wij een interne voetbalschool hebben opgestart.

In het huidige seizoen, 2018-2019, hebben wij met 11 voetbalverenigingen, verschillende bedrijven een samenwerking en zijn wij gestart met Het Verschil. Naast alle voetbalgerelateerde cursussen, bieden wij ook zomerkampen, bootfit, kinderfeestjes, workshops, meidenclinics, KiBoFit en Multi Skillz activiteiten aan.

Wij startten in het seizoen 2019-2020 aan ons 10e jaar. Een Jubileumjaar waarin wij willen verbeteren, vernieuwen maar vooral verbinden. Door verbindingen en samenwerkingen te zoeken willen wij de samenleving op alle mogelijke manieren in beweging krijgen.